ASSID: «ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΜΩΑΜΕΘ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ»

ASSID: «ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΜΩΑΜΕΘ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ»

Ο ακτιβιστής βερβερίνος κοσμικός, Ahmed ASSID, ανέφερε σε Συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Μαρόκο, τις απόψεις του περί του Ισλάμ και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δεν πρέπει να διδάσκουν στους μαθητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το μήνυμα του προφήτη Μωάμεθ το οποίο είχε στείλει προς τους βασιλιάδες και τους κυβερνώντες της εποχής του, σύμφωνα με το οποίο τους καλούσε να προσχωρήσουν στο Ισλάμ προκειμένου να εξασφαλίσουν την Eιρήνη.
Αυτό το μήνυμα αποτελεί ξεκάθαρα μια τρομοκρατική απειλή. Το μήνυμα που διδάσκεται στα σχολεία και απευθύνεται στους μαθητές μας ηλικίας 16 ετών είναι στην πραγματικότητα μια τρομοκρατική απειλή, επειδή συνδέεται με το πλαίσιο του Ισλάμ το οποίο διαδόθηκε με το σπαθί και τη βία. Σήμερα, όμως, η επιλογή της θρησκείας συνιστά προσωπική επιλογή για τα ελεύθερα άτομα. Γι’ αυτό το λόγο και δεν μπορεί να διδαχθεί στους μαθητές ένα μήνυμα που λέει ότι είτε εξισλαμίζονται είτε θα πεθάνουν και να διδάσκεται ως μια από τις Υψηλότερες αξίες του Ισλάμ».
Στα πλαίσια του Συνεδρίου, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης της 10ης Διάσκεψης του Μαρόκου του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που διεξήχθη στην Αίθουσα Mehdi Ben­barka στο Ραμπάτ,  ο ASSID στην ομιλία του με θέμα «Τα δικαιώματα του Ισλάμ και οι οικουμενικές αξίες», υποστήριξε ότι «το Ισλάμ αντιπροσωπεύει την παγκοσμιοποίηση». Αιτιολογώντας αυτή του τη θέση, ο AS­SID υπενθύμισε ότι «το Ισλάμ αποτελούσε κορωνίδα των εθνών και των πολιτισμών που προηγήθηκαν και αυτό είναι που κάνει τους Ευρωπαίους να θέλουν να μεταφράσουν κείμενα του διανοητών του όπως του Ιμπν Σίνα και του Αβερρόη ώστε να επωφεληθούν από αυτά και ειδικά από τις έρευνές τους».
Όμως, όπως υποστηρίζει ο ASSID «Σήμερα πλέον το Ισλάμ είναι κάτι παρωχημένο επειδή οι οικουμενικές αξίες είναι η υψηλότερη ιδέα που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα. Το Ισλάμ απεναντίας όταν ήρθε δεν απαγόρευε την εμπορία ανθρώπων και δούλων, απλώς διέταξε να γίνει λίγο πιο ανθρώπινη η αντιμετώπισή τους, στην καλύτερη δε περίπτωση, να ελευθερωθούν ή να ….. «. Στη συνέχεια της ομιλίας του ανέφερε μάλιστα ότι με βάση την οπτική των μελετητών του Ισλάμ «Η θρησκεία είναι ο σκοπός και ο άνθρωπος είναι το μέσον”. Ωστόσο, η συγκεκριμένη θέση είναι αντίθετη με τη Διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν παρέλειψε παράλληλα να τονίσει ότι «Θα πρέπει να αναδειχθεί μια νέα γενιά επιστημόνων η οποία θα προσπαθεί να συνδυάσει τις οικουμενικές αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τα θρησκευτικά κείμενα προκειμένου να μην αφεθούν στο περιθώριο και να ενσωματωθούν στη νέα πραγματικότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *