Ο μύθος τον μυστικών υπηρεσιών..

Ο μύθος τον μυστικών υπηρεσιών..


Ξεκινώντας ,να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ της ειρήνης και της συνύπαρξης των λαών με σεβασμό και ελευθερία …
Δεν είμαι υπέρ ούτε κατά,

καμίας χώρας και κανενός έθνους και καμίας υπηρεσίας…

Θεωρώ πως πρέπει να μάθουμε και να αντιγράφουμε τις καλές πρακτικές από οποιονδήποτε στο κόσμο αφήνοντας τους κενούς εγωισμούς .

Δεν σας κρύβω πως τις τελευταίες ημέρες με απασχόλησε αρκετά λόγο Ουκρανίας το ότι βλέπω την νεολαία να αποφεύγει την στρατιωτική θητεία μην αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της, θεωρώντας την αγγαρεία και χαμένο νεανικό χρόνο… αγνοώντας ότι για να είναι μια χώρα δυνατή και σπουδαία χρειάζονται 3 βασικοί πυλώνες

Το επιχηρειν, το οποίο στηρίζει τη χώρα οικονομικά και παραγωγικά,

τον πολιτικό ιστό, και την νομοθεσία του κράτους.

Με πιο σημαντικό άξονα τον στρατιώτη που θα πολεμήσει για τη χώρα.

ο στρατός είναι το μέτρο και το σημείο αναφοράς για μια χώρα που θέλει να είναι δυνατή.

Και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας είναι γνωστή διεθνώς για τις επιτυχίες των μονάδων της αεροπορίας και των ειδικών δυνάμεων, αν και αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να επενδύσουμε και στις μυστικές υπηρεσίες μας γιατί αποτελεί βασικό μοχλό πίεσης στις άλλες χώρες για τα συμφέροντα μας .

Όπως ξέρουμε τα τελευταία χρόνια από πρωθυπουργίας Σαμαρά και μετά η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν βελτιώσει ορατά τις σχέσεις τους και την συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και των μυστικών υπηρεσιών. Καθώς ειναι γνωστό οτι το Ισραήλ έχει μια από τις πιο ισχυρές και σημαντικές εξωτερικές μυστικές υπηρεσίες του κόσμου.

Άξιο αναφοράς είναι οτι ένα μεγάλο ποσοστό της νεολαία της, θέλουν να υπηρετούν στις υπηρεσίες καθώς και στο στρατό τους .

Ας δούμε λίγο πως λειτούργει ένα κράτος μυστικών υπηρεσιών και ποιο θα ήταν καλύτερο παράδειγμα από το Ισραήλ…


Το Ισραήλ έχει 3 υπηρεσίες

1. την εξωτερική που είναι η Μοσάντ

2. την υπηρεσία του στρατού που είναι η Αμάν

3. και την υπηρεσία εσωτερικών κρίσεων που είναι Σεμπάκ

Από 2010 άρχισαν να βγαίνουν στην δημοσιότητα και να ανακοινώνουν τις επιχειρήσεις τους .

Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η προώθηση τούς σε πολλές ταινίες και σειρές.

Στο Netflix, Apple tv, holou, οπωσδήποτε θα έχεις πέσει πάνω σε ταινία με παραγωγή εβραϊκή η οποία θα δοξάζει τις ισραηλίτικες υπηρεσίες και τα κατορθώματα της ,

Fauda, the Angel, Tehran… και άλλες ακόμα πολλές .

Θα σας δώσω παραδείγματα για επιχειρήσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα για να αναδειχτεί η Μοσάντ

Το 2018, ανακοινώθηκε ότι οι μυστικές υπηρεσίες χάκαραν το Ιράν και υφάρπαξαν μυστικές πληροφορίες που υποδεικνύουν το μυστικό στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Εκείνη την ημέρα παρουσίασαν πως έχουν στα χέρια τους 55000 φακέλους και 183 CD με απόρρητο υλικό μαζικής καταστροφής.

Το 2019 ανακοίνωσαν ότι η Μοσαντ έχει εντοπίσει και σκοτώσει τον Νο2 της Αλ Καιντα στην Τεχεράνη, τον Άμπου Μοχάμεντ Αλμασρί .

Το 2020 ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον Ιρανό στρατηγό “Μοχσίν φακρί Ζάντα” τον εγκέφαλο και καθοδηγητή του ιρανικού στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος .

Μεταξύ μας οι Ισραηλίτες ξέρουν πολύ καλά πως να προωθήσουν και να διαφημίσουν τον εαυτό τους στον όλο το κόσμο.

Η Σαχίντ ανταποκρίτρια της Washington post στην Τελ Αβίβ , Έγραψε κάποτε ένα άρθρο που ορθώς υποστήριζε ότι η Μοσάντ στρατολογεί νέους μέσα από τις ταινίες στις πλατφόρμες (Netflix, Hulu, Apple tv) και μέσω του Χόλυγουντ. Και εξήγησε ότι έχουν καταφύγει σε αυτήν την τακτική πολλά χρόνια τώρα .

Οι Ισραηλίτες δείχνουν τους ηρωισμούς τους και δοξάζουν τις υπηρεσίες τους μέσω των ταινίων, και όλος ο κόσμος τους σέβεται.

Δημιουργούν τον μύθο γύρο από την υπηρεσία και παίζουν πολύ πετυχημένα το παιχνίδι της ψυχολογίας.

Και το Ισραήλ δεν είναι η Ελλάδα, έχουν μεγάλα startup που πληρώνουν πολλά λεφτά στους νέους. Την Selecon vallée. Fiverr, wase, wix, Viber, κλπ

Ο Αβνάρ Αβραάμ δούλευε για την Μοσάντ περίπου 28 χρόνια και όταν συνταξιδιώτηκε, ίδρυσε ένα πρακτορείο το “the spy legend Agency” από όπου παρέχει τις συμβουλές του στους σκηνοθέτες σε όλο το κόσμο και ειδικά στην Χόλυγουντ για τις ταινίες που έχουν ως αντικείμενο το στρατό των Μυστικών υπηρεσιών και τους Εβραίους – ισραηλίτες..

Ο Αβναρ Αβραάμ έχει γράψει ένα άρθρο που εξηγεί ότι πρέπει να δοξάζουν σε κάθε ευκαιρία , και να διαφημίσουν το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες αν θέλουν να στρατολογήσουν και να πλησιάζουν καλύτερα τους νέους.

Από τις καλύτερες ταινίες που δοξάζουν το Μοσάντ και τους Εβραίους είναι οι

L’ange du mossad, Fauda, Tehran. Finale operation όπου ο Αβραάμ είχε την παραγωγή τους .

Έναν περίπου ίδιο πλάνο κίνησης έχουν και οι Αμερικανοί,

δοξάζουν και μεγαλοποιούν και τονίζουν σε κάθε ευκαιρία τα επιτεύγματα του στρατού τους και τις υπηρεσίες τους για να θαμπώνονται οι νέοι και να θέλουν να εργαστούν εκεί.


Είναι κάτι που έχει μπει ήδη στη συνείδηση μας χωρίς να το καταλάβουμε, όταν πάμε στις ΗΠΑ αγοράζουμε καπέλα FBI και μπλουζάκια New-York και CIA και τα φοράμε με θαυμασμό…ένας θαυμασμός που μας έχει υποβληθεί ασυνείδητα μέσα από τις ταινίες του σινεμά Και τους ήρωες τους ..(Jason statham – Rambo κ.α) και όλο αυτό για να χαίρονται και να αποζητούν οι νέοι να μπουν σε αυτές τις δουλειές αφενός γιατί είναι σημαντικές για την ασφάλεια της χώρας και αφετέρου για να παραμένει η Αμερική διεθνώς υπερδύναμη .

Και το καλύτερο παράδειγμα είναι ότι μετά την προβολή της ταινίας Top Gun που παρουσιάζει τον ηρωισμό του αμερικανικού στρατού υπήρξε η υψηλότερη στην ιστορία της Αμερικής ζήτηση για την εισαγωγή νέων στον αμερικανικό στόλο.

Υπερβάλλουν στις ταινίες τους παρουσιάζοντας μόνο την ωραιοποιημένη και θετική πλευρά των πραγμάτων αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις.

Οι υπηρεσίες της Ελλάδας έχουν σχετικά καλό όνομα σε όλο τον κόσμο .

Χωρίς ταινίες και χωρίς Branding …

Ισραήλ- ΗΠΑ – Ρωσία- Αιγύπτος και Αγγλία δημιούργησαν ένα μύθο στους λαούς τους αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή στο στρατό και στις υπηρεσίες είναι υποχρέωση όλων μας για την πατρίδα.

Πατριωτισμός και ηρωισμός η συμμετοχή στα σώματα ασφαλείας, και όχι θέμα επιβίωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *