Συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφύγων και των μεταναστών

Συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφύγων και των μεταναστών

Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και η γενικότερη εκπαίδευση και κατάρτιση των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ο σύμβουλος σε θέματα μετανάστευσης και οργανωμένου εγκλήματος, Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, Γιώργο Βούτσινο.
Ο κ. Κολομπανί εξέφρασε στον Γενικό Γραμματέα τον προβληματισμό του σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα οι νεοεισερχόμενοι αλλά και οι ήδη εγκατεστημένοι πρόσφυγες και μετανάστες όσον αφορά στην έλλειψη εκπαίδευσης. Μάλιστα μεταξύ άλλων τόνισε πως οι υπάρχουσες δομές αποδεικνύονται προβληματικές αφού μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία , δεν λειτουργούν σωστά, ενώ δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να ενημερώνονται για την επιλογή αυτή οι μετανάστες. Όπως επεσήμανε ο κ. Κολομπανί στον κ. Βουτσινό, το φαινόμενο της μειωμένης εκπαίδευσης δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στις κοινωνίες των μεταναστών που πολλές φορές οδηγούν ακόμα και στην παραβατικότητα.
Επίσης κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και από τις δύο πλευρές όσον αφορά στην επίλυση τέτοιων ζητημάτων που αποδεικνύονται σημαντικά για τη μελλοντική διαβίωση των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα.
Παράλληλα ανανέωσαν το ραντεβού τους και συμφώνησαν στη συχνή επικοινωνία για θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση των μεταναστών και των προσφύγων.
Από το Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *