Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Η 18η Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εκστρατεία του ΟΗΕ για την προστασία του παγκόσμιου μετανάστη.
Η διαχείριση της μετανάστευσης προς όφελος όλων είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής μας.
Έχουμε όλοι την ευθύνη να προσφέρουμε πιο ασφαλείς και νόμιμες επιλογές στους μετανάστες και στους πρόσφυγες που επιδιώκουν να έρθουν στην Ευρώπη, να δημιουργήσουμε χώρους συνάντησης και ευκαιρίες κατανόησης του πολιτισμικού πλούτου που φέρνουν.
Σήμερα, καθώς τιμούμε τη συμβολή τους, ας αποφασίσουμε να διαφυλάξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε άνδρα, γυναίκας και παιδιού που περνούν τα σύνορα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.
Οι τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες και εγκλήματα που έχουν διαπράξει υπήκοοι διαφόρων χωρών μέσα στη Ευρώπη από μετανάστες και πρόσφυγες, δεν έχουν καμία σχέση με θρησκεία η καταγωγή. Έχουν άμεση σχέση με την μόρφωση και αγωγή αυτών των ανθρώπων οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική καθώς και αποτυχία της ένταξής τους στην ευρωπαϊκή κοινωνία!! Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δεν θα έχει τέλος!!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *