Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφιας – Ν. Χαλκιδόνας για το Προσφυγικό

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφιας – Ν. Χαλκιδόνας για το Προσφυγικό

Με τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφιας – Ν. Χαλκιδόνας Γιάννη Βούρο συναντήθηκε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, ο σύμβουλος σε θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής και Οργανωμένου Εγκλήματος Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία ήταν άκρως εποικοδομητική, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Προσφυγικό ζήτημα ενώ παράλληλα σχεδιάστηκε και η διεξαγωγή μιας ενημερωτικής ημερίδας στον Δήμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο κος Κολομπανί, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος, ενημέρωσε τον Γιάννη Βούρο σχετικά με τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καθώς επίσης και για την κατάσταση την οποία επικρατεί στα κέντρα υποδοχής. Επιπλέον μεταξύ άλλων του μετέφερε τους προβληματισμούς των μεταναστών που ήδη ζουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια, τις δυσκολίες με το άσυλο αλλά και τους επαναπατρισμούς. Μεταξύ του Δημάρχου και του κου Κολομπανί υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τρόπους εξεύρεσης λύσεων των παραπάνω φαινομένων και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα που αφορούν στην εγκληματικότητα η οποία πηγάζει από την παράνομη μετανάστευση. Ο κ. Βούρος αλλά και ο κ. Κολομπανί ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Δεκέμβρη ενώ συμφώνησαν στη συχνή επικοινωνία σχετικά με θέματα που αφορούν το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό αλλά και το οργανωμένο έγκλημα.
Από το Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *