Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί

Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί

Γεννήθηκα στη Νίρβα της Ισπανίας και ζω στην Αθήνα τα τελευταία 16 χρόνια. Πέρασα τα σχολικά μου χρόνια στη Μασσαλία, όπου και τελείωσα το σχολείο το 1996. Αποφοίτησα από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Amiens και συνέχισα τις σπουδές μου στη Σχολή Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στη Γαλλία. Από τις πιο σημαντικές στιγμές των φοιτητικών μου χρόνων στο αντικείμενο της δημοσιογραφίας, ήταν οι συνεντεύξεις με τον Πρόεδρο της Λιβύης και Πρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης Μουαμάρ Αλ Καντάφι καθώς και με τον πρώην Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι συνεχίστηκε με τις Πολιτικές Επιστήμες.

Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί

Βιογραφικό

Από το 2000, εργάζομαι σε διεθνείς εφημερίδες σε όλο τον κόσμο. Το 2002, ήμουν ανταποκριτής του αραβικού δικτύου Aljazeera. Εξέδιδα την εφημερίδα “Le monde Hellas” μέχρι το 2004 και από το 2005 υπήρξα εκδότης εφημερίδων που εκδίδονταν σε 7 γλώσσες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα έτη 2006-2007, ήμουν αναγνωρισμένος απεσταλμένος στις Βρυξέλλες ενώ το 2008 εργάστηκα ως απεσταλμένος του γαλλικού καναλιού FRANCE2. Είμαι επίσης μέλος της Ένωσης Ξένων Δημοσιογράφων Ελλάδος. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκινά από τα φοιτητικά μου χρόνια, όπου εξελέγη δις πρόεδρος του επταμελούς συμβουλίου «Free Youth».

Συμμετείχα στον αγώνα για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού νόμου το 2002 στο Μαρόκο (Καζαμπλάνκα). Από το Νοέμβριο του 2008 έως και το Μάϊο του 2012, διετέλεσα Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος (I.U.G) όπου και αγωνίστηκα για την αλλαγή της Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Από τον Ιούνιο του 2012, είμαι πρόεδρος της Ένωσης Ξένων δημοσιογράφων Ελλάδος.

Έχω συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις όπως «European Youth Forum – cofounder of YM+» , «European Integration Forum», «το 2012 εκπροσώπησα την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «H ένταξη της νεολαίας μεταναστών: προκλήσεις και προοπτικές», » Transatlantic Inclusion Leaders Event in Denmark» and «The Conference of the Parties of United Nations Against Organised Crime» , «The Conference of the Parties of United Nations Against Organized Crime» and «Combating Discrimination, Violence and Intolerance based on Religion and National Origin».

Υπήρξα σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και από τον Αύγουστο του 2013 έως και το 2014 Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας.

Είμαι πατέρας τριών παιδιών της Έμιλι, της Εμανουέλ και του Οδυσσέα. Μιλώ άπταιστα Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ρουμανικά, Ρωσικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Αραβικά.

Δημόσιες Ομιλίες