Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟ

Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟ

Είμαι κατά της ένταξης, ακόμη και των νόμιμων μεταναστών οι οποίοι είναι πολυάριθμοι στην Ελλάδα, για τον απλό λόγο ότι για μένα δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του μετανάστη που είναι γεννημένος στην χώρα καταγωγής του και του μετανάστη που γεννήθηκε και ζει στην Ελλάδα. Και στις δύο περιπτώσεις οι μετανάστες αντιπροσωπεύουν και τον θύτη και το θύμα.

Ό,τι και αν προστάξει η χώρα καταγωγής, υπακούν τυφλά.

Θα έλεγα λοιπόν σε αυτό το σημείο πως οι γονείς παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτής της συμπεριφοράς των παιδιών καθώς τους μεταβιβάζουν το αίσθημα της νοσταλγίας ή της επιστροφής στην πατρίδα.

Είμαι κατά της κοινωνικής ένταξης σε όλες της τις εκφάνσεις.Δεν συμφωνώ που οι μετανάστες στην Ελλάδα ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές. Επανειλημμένα έχω προειδοποιήσει τους μετανάστες: «μην απατάσθε και μην επαναπαύεσθε σε κουβέντες περί πολιτικών ελευθεριών, σε τελική ανάλυση, δεν είστε Έλληνες. Πάντα θα σας προσεγγίζουν για τους δικούς τους σκοπούς και θα σας ξεχνούν μετά.

Τους γνωρίζω καλά τους μετανάστες. Δεν έχουν πια την τόλμη, την πολιτική συνείδηση ούτε και τις προδιαγραφές να διεκδικήσουν.

Άλλωστε δεν ωφελεί. Δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Η ένταξη δεν είναι ούτε επιθυμητή ούτε πιθανή, αποτελεί κίνδυνο μακροπρόθεσμα, απαιτεί δύσκολους συμβιβασμούς ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα.

Σας μιλά ένας άνθρωπος 100% εντεταγμένος στην Ελληνική κοινωνία και νοοτροπία, γνωρίζω τί σκέφτονται οι Έλληνες και δεν θα ήταν αποδεκτό ένας μετανάστης να σηκώσει το χέρι και να ζητήσει δικαίωμα ψήφου.

Υπάρχουν εκείνοι που ναι μεν μπορεί να να θεωρούνται εντεταγμένοι μα παραμένουν απαράλλακτοι.

Μιλώντας για την ένταξη όπως διαμορφώνεται στην Ευρώπη, θα ήθελα να είμαι ειλικρινής, οι μετανάστες δεν θέλουν, δεν προσπαθούν και δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ενταχθούν πλήρως.

Είναι πιθανόν να συμβεί ανάμεσα στους ίδιους τους Ευρωπαίους, όπου η παράδοση είναι ίδια. Άλλωστε τα μεταναστευτικά κινήματα κατα τη διάρκεια της ιστορίας στην Ευρώπη γίνονταν από την Ανατολή προς τη Δύση. Όπως, οι ανθρώπινες μετακινήσεις, η θρησκεία, τα πάντα.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για ανθρώπινες μετακινήσεις από διαφορετική ήπειρο, η ένταξη είναι αδύνατη λόγω της διαφορετικότητας σε κοινωνικοπολιτισμική βάση. Προσωπικά, αποθαρρύνω την Ελληνική κοινωνία και την Ελληνική κυβέρνηση. Ακόμη και αν οι μετανάστες αποκτήσουν την Υπηκοοτητα, δεν θα γίνουν ποτέ Έλληνες. ό,τι και να γίνει θα εξακολουθούν να είναι « μη Έλληνες ». Σας διαβεβαιώ.

Η κοινωνική ένταξη απέτυχε. Η προσομοιωμένη ενσωμάτωση με χαρακτήρα παράλληλης διαβίωσης μπορεί να πετύχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *