Χαιρετισμός στον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ελλάδας – Πακιστάν

Αξιότιμοι καλεσμένοι,

Κυρίες και κύριοι,

Εκ μέρους του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι μεγάλη μου χαρά να παρευρεθώ σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία του συνδέσμου Ελλάδα-Πακιστάν στην Αθήνα, που είχα την χαρά να συνεργαστώ μαζί του και στο παρελθόν.

Ο πρωταρχικός στόχος του Υπουργού Υγείας είναι να διασφαλίσει την εύκολη και αποτελεσματική πρόσβαση των μεταναστών, νόμιμων και μη, στο σύστημα υγείας, προστατεύοντας την δημόσια υγεία.

Δεν είναι διατεθειμένος, όπως έχει ήδη αποδείξει, να θυσιάσει το δικαίωμα των μεταναστών για περίθαλψη στο βωμό της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα. Αποφασισμένος και πάντα έτοιμος να αγωνιστεί για το κοινό καλό, φροντίζοντας για το δημόσιο ανώτατο αγαθό της υγείας, σφραγίζει την άρνησή του για περικοπές στον κλάδο της υγείας με δήλωσή του στην 16η συζήτηση E.H.F.G (16th European Health Forum Gastein) : «Δεν υπάρχει κρίση,υπάρχει μια νέα πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν θα γυρίσουμε πίσω ποτέ, οπότε θα έπρεπε καλύτερα να συμβιβαστούμε με αυτή την ιδέα.»

Με όρεξη για δουλειά, ιδέες και πυγμή υπενθυμίζει πως οι μετανάστες, είτε διαθέτουν τα απαραίτητα νόμιμα χαρτιά είτε όχι, παραμένουν άνθρωποι που χρήζουν σεβασμού και ίσης αντιμετώπισης από τους γιατρούς που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη.

Με σεβασμό λοιπόν στον άνθρωπο και την ανάγκη για αξιοπρεπή διαβίωση, στα πλαίσια στήριξης της υγείας και προσφοράς της σε όλον τον κόσμο, έχει προγραμματιστεί διάσκεψη για την Μεταναστευτική Υγεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ) και την στήριξη του Εθνικού Κέντρου Διαχείρησης της Υγείας.

Τελος, θα ήθελα να επιβεβαιώσω πως η στήριξη και η βοήθεια έρχονται αβίαστα σε δύσκολες αλλά και ευχάριστες στιγμές. Είναι δική μας η χαρά και τιμή να προσκαλούμαστε σε τέτοιες ωραίες και πρωτοποριακές εκδηλώσεις, όπου δίνεται η ευκαιρία να συσφιχτούν οι σχέσεις.

Εύχομαι καλό υπόλοιπο βραδιάς.

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *