Νεολαία σε Δράση

Νεολαία σε Δράση

Οι νέοι που βιώνουν την πραγματικότητα του σήμερα, καλούνται να πάρουν τα ηνία και να διαμορφώσουν έναν νέο κόσμο, καλύτερο για τους ίδιους αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. Ζούν στην αμφιβολία, την πίεση, την έλλειψη εμπιστοσύνης και επικοινωνίας. Σύμφωνα με έρευνες, ο βαθμός απελπισίας αγγίζει το 4,3 στην κλίμακα του 10. Έχουν να αντιμετωπίσουν ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια, ναρκωτικά, διαφθορά, αποξένωση και πολλά άλλα!


Μπροστά στο φάσμα της ανεργίας και των προαναφερθέντων προβλημάτων, είναι σημαντικό να βρεθούν διέξοδοι για τους νέους. Κύρια διέξοδος της «αγχωμένης» γενιάς, όπως χαρακτηρίζεται, φαίνεται να είναι το «καταφύγιο» της οικογένειας στην οποία οι νέοι βρίσκουν την οικονομική και συναισθηματική στήριξη που χρειάζονται. Μέσα στις διεξόδους των νέων περιλαμβάνονται οι φιλίες, οι έρωτες και η διασκέδαση, τομείς δηλαδή περισσότερο συναισθηματικής φύσης που βρίσκονται «απέναντι’» στα προβλήματά τους που είναι κυρίως οικονομικά και επαγγελματικά.

Στην ίδρυση του TILN στην Κοπεγχάγη 2012 GMF

 

Βέβαια η σύγκρουση ανάμεσα σε υποχρεώσεις και επιθυμίες, προκλήσεις και ευκαιρίες, αδιέξοδα και διεξόδους, χαρακτηρίζει την εμπειρία της νέας γενιάς. Παρ’ όλη την απογοήτευση, την αγανάκτιση και τον φόβο για το αύριο, οι νέοι θέτουν στόχους και παλεύουν για τα όνειρά τους, κυνηγώντας τη γνώση μέσω της συμμετοχής‚ της ενημέρωσης και του εθελοντισμού.

Ανήκεις σ’ αυτούς τους νέους; Έχεις όραμα και όνειρα και θες να τα υλοποιήσεις; Τότε σίγουρα θα βρείς ενδιαφέρουσα κάποια από τις δράσεις του προγράμματος της Ε.Ε «Νέα Γενιά σε Δράση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *