Περιβάλλον και Ενέργεια

Περιβάλλον και Ενέργεια

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι κλιματικές αλλαγές έχουν προκληθεί από ανθρώπινες δραστηριότητες και οι επιπτώσεις τους στον πλανήτη αναμένεται να είναι καταστροφικές. Διαταραχή του οικοσυστήματος, έλλειψη υδάτινων πόρων, αύξηση της θερμοκρασίας, καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες, ανθυγιεινή ατμόσφαιρα, ρύποι, κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, μείωση του τουρισμού και τελικά οικονομική ύφεση.


Για να αποτρέψουμε αυτό το σενάριο θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγουμε, καταναλώνουμε και αντιλαμβανόμαστε την ενέργεια. Οφείλουμε να εφαρμόσουμε ένα νέο πλάνο διαχείρισης των ενεργειακών πόρων. Και το οφείλουμε πάνω απ’ όλα στα παιδιά μας. Σε εθνικό επίπεδο η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος, πρέπει να αποτελέσει μια από τις θεμελιώδεις προτεραιότητες των κυβερνώντων.

Απαιτείται: Επικαιροποίηση του υφιστάμενου αναπτυξιακού μοντέλου συνδυάζοντας την προστασία των οικοσυστημάτων με τη χρήση των νέων τεχνολογικών μέσων. Στροφή στην πράσινη οικονομία χαμηλών ή και μηδενικών εκπομπών άνθρακα με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Οριζόντιος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων αρμοδίων φορέων προς την κατεύθυνση των πολιτικών μετριασμού αλλά και προσαρμογής, στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, της γεωργικής παραγωγής και σε πολλούς άλλους. Εντατικός έλεγχος της καθαρότητας των θαλασσίων περιοχών και όλων των υδάτινων πόρων της χώρας. Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών τόσο ως προς τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο φυσικό περιβάλλον όσο και ως προς την προληπτική θαλασσοπροστασία και δασοπροστασία. Νέο σύγχρονο μοντέλο δασοπροστασίας με μηχανοργάνωση και διαρκή παρακολούθηση των δασικών χαρτών. Προώθηση του οικολογικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *